5 perc olvasási idő

Ma már számos lehetőséget találunk a Google keresőbe, ha beírjuk, hogy ingyenes weboldal készítés. Ez jó megoldásnak tűnhet első ránézésre, hogy milyen jó lenne, ha ezt a plusz feladatot könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban ingyen letudnánk. Amennyire csábító ez a lehetőség, annyi veszélyt is rejt magában.

Akik ingyenes weboldalt készítenek el azt hihetik, hogy a weboldalra nem kell költeni, mert jó lesz az ingyenes is. Viszont ha jobban belegondolunk valóban nem néz ki olyan jól egy olyan weboldal ami egy aldomain alatt fut, vagy reklámok jelennek meg rajta, vagy nem tudjuk a nekünk megfelelő módon elkészíteni és testre szabni, mert korlátozások vannak beépítve a rendszerbe.

Egy vállalkozás egyik legfontosabb marketing eleme a weboldal, tehát abszolút nem mindegy hogyan jelenik meg, milyen benyomást kelt a látogatókban, mennyire tetszik az embereknek és milyen vélemény alakul ki bennük róla, mert a honlapon keresztül a vállalkozásról is véleményt alkotnak.

A jó domain név fontos és bizalmat is épít.

Az ingyenes weboldal és domain hátránya

Az egyik legnagyobb baj az ingyenes holnapokkal, hogy sok esetben az ingyenességért cserébe reklámblokkokat, reklámcsíkokat vagy felugró hirdetéseket helyeznek el a holnapunkra. Ez pedig nem csak a látogatókat idegesíti, hanem a cégünket is megkárosíthatja. Gondoljunk csak bele, mi lesz akkor, ha a legnagyobb konkurenseink hirdetései díszítik az ingyenes weboldalunkat? Egy céges holnapon más vállalkozást hirdetni nem csak renomé kérdése, hanem óriási meggondolatlanság és felelőtlenség is egyben!

weboldal készítés ingyenAz egyik legidegesítőbb hátrányuk az ingyenes holnapoknak, hogy általában valamilyen díjmentes aldomaint is adnak ajándékba. A kevésbé tájékozott cégvezetők pedig boldogan bólintanak rá, még mielőtt belegondolnának, hogy mekkora kárt is okozhatnak ezzel arculatuknak.

domain név nem csupán presztízs kérdése, hanem a keresőoptimalizálásban is fontos szerepet játszik. A megfelelő kulcsszavakat vagy cégnevet tartalmazó, könnyen megjegyezhető webcím helyett, kár lenne valamilyen ingyenes szolgáltatást hirdető aldomain mellett dönteni! A cegnev.ingyenesweboldal.hu jellegű domain összetétel ugyanis azonnal kicsinyessé és hiteltelenné teszi vállalkozásunkat, így az ügyfelek nem fognak bennünket komolyan venni.

Az ingyenes weboldal készítés velejárója, hogy mivel nem fizettünk érte, ezért nem is reklamálhatunk, ha valamilyen funkciót nem kapunk meg, vagy csak ha fizetünk érte.

A keresőoptimalizálás, SEO hiánya

A mai világban már szinte mindenhonnan a keresőoptimalizálás vagy más néven a SEO folyik. Biztos mi magunk is tudjuk, hogy a SEO és az ezzel kapcsolatos rengeteg munka ma már szerves részét képezi egy sikeres weblapnak. Ennek megfelelően folyamatosan kell a honlap kódját is optimalizálni, hogy mindig megfeleljen az éppen aktuális Google kereső irányelveinek.

És itt van az egyik legnagyobb bökkenő. Az ingyenes weblap készítés egyik nagy hátránya, hogy nem férhetünk hozzá a forráskódhoz. Tehát olyan lesz a kód, amilyen. Általában gyenge minőségű és tele van felesleges kódokkal.
Nem mellesleg a Google keresőmotorjai sem fogják olyan jó helyre bepozícionálni weboldalát a keresési listában.

ÜGYFÉLSZERZŐ WEBOLDAL KÉSZÍTÉS

Professzionális weboldalra van szükséges? Kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés