Mire figyeljek, amikor weboldal készítőt keresek? Hogyan találhatom meg a számomra legjobb weboldal fejlesztőt?

Azt hinné az ember, hogy ez manapság, amikor tele van a net honlapkészítős hirdetésekkel, a világ legegyszerűbb feladata. Nos, pont ezért nem az és ha nem figyelsz kellőképpen, több százezer forintod bánhatja.

Íme, néhány hatásos módszer arra, hogy megtaláld a legmegfelelőbb weboldal készítőt.

 

Kezdésnek néhány kifogás

Amikor weboldal készítőt keresünk, sok kifogást tudunk felsorolni arra vonatkozóan, hogy miért is nem találjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet. Hajlamosak vagyunk kissé lebecsülni a dolgokat.

A “weboldal készítőt keresek” után általában ilyen kifogásokat szoktunk hallani:

 • nincs időm összehasonlítani az ajánlatokat
 • a legtöbb árajánlat túl olcsónak tűnik
 • akiket találtam drágák
 • a legtöbb oldalon csak WordPress-el foglalkoznak
 • alig kapok választ az ajánlatkérésemre

És még jópár kifogás, ami miatt nem találod meg a számodra elfogadható kivitelezőt.

Tedd félre az ürügyeket és koncentrálj inkább arra, hogy mit várnál egy weboldal készítőtől. Tudd megfogalmazni, hogy mik a céljaid a honlappal és légy kicsit tájékozottabb a témában, mert akkor sokkal könnyebb lesz a választás is.

Weboldal készítő, designer, marketinges, webfejlesztő? Kit keress?

Mindegyik csinál weboldalt, csak nem mindegy milyet.
Általánosságban elmondható, hogy egy weboldal elkészítéséhez minimum két területet magas szinten ismernie kell a fejlesztőnek. Webdesign és webfejlesztés.

Olyan kivitelezőt keress, ahol minimum a fent említett területet lefedik, mert fejlesztő nélkül nagy problémák lesznek a weboldallal elég hamar.

Vannak jó szabadúszó full-stack fejlesztők. Érdemes ebbe az irányba is keresgélned, ha igazán jól működő, hatékony weboldalra van szükséged. Ne a marketing legyen az elsődleges, hanem a weboldalad és annak fejlesztési, technikai része.
Természetesen egy jó weboldal készítő eleve úgy fogja tervezni az oldalad, hogy az marketing és SEO szempontból is erős legyen, már indulástól.

Mivel készülj, mielőtt keresgélni kezdesz?

A legjobb weboldal készítő vállalkozót akkor fogod tudni kiválasztani, ha kellőképpen felkészülsz néhány váratlan kérdésre. Nem a weboldal technikai részére gondolok, hanem az elvárásaiddal, illetve a céljaiddal kapcsolatos kérdésekre.

Talán a legmeglepőbb kérdés, amit feltehet a webfejlesztő, az a weboldalra szánt pénzügyi keret kérdése. Ettől mindenki meglepődik, pedig ki más tudhatná jobban, hogy mennyit tud a vállalkozásod a weboldalra szánni, mint te magad?

A legfontosabb, hogy a “weboldal készítőt keresek, mert …” mondat végét ki tudd egészíteni a pontos elvárásoddal. Miért akarsz weboldalt? Növelni akarod a bevételed, ismertebbé akarod tenni a brand-ed, blogolni akarsz, szeretnéd hatékonyabbá tenni az ügyfél kapcsolattartást, el akarod adni a termékeidet. Mindegy mi a cél, tudd megfogalmazni és kifejteni.

Mire figyeljek, amikor weboldal készítőt keresek?

A legjobb weboldaladat akarod elkészíttetni. Ez a cél lebegjen a szemed előtt, amikor weboldal készítő kivitelezőt választasz.

Milyen kérdésekre számíts egy jó weboldal készítőtől?

Akit valóban érdekel a projekted, az őszinte lesz veled, még akkor is, ha ezzel azt kockáztatja, hogy nem ő lesz a befutó nálad.

Ezek a legfontosabb kérdések, amiket hallanod kéne:

 • mi lenne a készülő weboldal célja? pl. értékesítés, ügyfélszerzés, ismertség növelés
 • mik a főbb elvárásaid a honlap teljesítésére vonatkozólag? pl. hozzon ajánlatkéréseket, a legtöbb idő alatt
 • van-e elképzelésed a weboldal funkciói tekintetében? pl. szeretném, ha az emberek ajánlatot tudnának kérni a weboldalon keresztül
 • rendelkezésre állnak-e a weboldalhoz szükséges tartalmak? pl. igen, minden oldalhoz megírtuk a szövegeket, vannak fotóink, videóink
 • van-e megtervezett online marketing stratégia?
 • mennyire fontos, hogy a weboldalra organikus keresésből is nagy számban látogatókat érkeztessünk? pl. szeretném, ha az oldalam a Google keresőjében egy év alatt az első-második oldalra kerülne, a legfontosabb kulcsszavaimmal
 • mekkora a weboldalra szánt pénzügyi kereted? pl. maximum 1 500 000 forintot tudunk a weboldal elkészítésére költeni, melynek megtérülését az első évben célunk realizálni

A fenti kérdések hallatán az ember elsőre talán kicsit meglepődik, de aztán rájön, hogy ezek megválaszolása valóban elengedhetetlen, főleg, ha üzletileg is sikeres weboldalt szeretnénk.

Hol keressek weboldal készítőt?

Ha minden igaz, a Google keresőjéből érkeztél ide, ehhez a cikkhez, vagyis jó helyen keresgélsz. Gyanítom, valami hasonló kifejezésre kerestél rá, hogy “weboldal készítőt keresek”. És hopp, meg is találtad ezt a cikket. Miért? Mert erre lett optimalizálva, hogy a hozzád hasonló potenciális ügyfeleinket elérjük.

Facebook-on is találkozhatsz napi szinten weboldal készítés hirdetésekkel. Ezek közt vannak jók, de a legtöbb sajnos minőségen aluli, olcsó ajánlat. Érdemes kellő mértékben szűrni ezeket.

Tudnom kell-e a technikai részleteket, ha weboldal készítőt keresek?

A weboldal technikai dolgait nem neked kell ismerned, hanem a fejlesztőnek. Aki azt várja tőled például, hogy te válassz tárhely szolgáltatót, ott már gyanús lehet a dolog. Miért kellene neked bármit is tudnod a szerverrel kapcsolatban?

Nem a te dolgod, hogy a weboldal zűrzavaros technikai dolgaival tisztában legyél. Neked egy feladatod van. Pontosan megfogalmazni a weboldallal kapcsolatos igényeket és célokat.

A honlap menedzselése, karbantartása, üzemeltetése sem a te feladatkörödbe tartozik, hiszen vélhetően nem ez a szakmád, vagyis csak nyűg lenne a nyakadon. Az a weboldal készítő, aki ezeket a feladatokat rád hárítja, vagy nem jelzi, hogy a jövőbeni oldaladat üzemeltetni kell, az tulajdonképpen egy olyan szoftvert ad a kezedbe, amivel csak problémád lesz. A betanítás pedig nem megoldás, mert egy honlap üzemeltetése messze nem annyiról szól, hogy belépünk admin-ba és átírunk két sor szöveget.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Amennyiben weboldalra lenne szükséged, vagy nem találtad meg még a tökéletes weboldal fejlesztőt kérj tőlem árajánlatot!

AJÁNLATKÉRÉS